Header Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

AIRCOCHECK VEENENDAAL BIJ CARPROF AUTO KUIJER VEENENDAAL

Net als de rest van uw auto heeft ook de airco regelmatig reiniging en onderhoud nodig. Zo voorkomt u een mindere werking, hoge luchtvochtigheid, beslagen ramen, verhoogd brandstofverbruik of zelfs storingen en reparaties. Heeft uw airco te weinig koelmiddel?

Dan kan de aircopomp drooglopen en overmatig slijten. Met vaak hoge kosten als gevolg. Laat daarom de airco van uw auto op tijd bijvullen. Dit kan bij CarProf Auto Kuijer Veenendaal.

AIRCO NAKIJKEN BIJ CARPROF AUTO KUIJER VEENENDAAL

Wij adviseren om de airco jaarlijks te laten controleren. Daarbij is het verstandig om het onderhoud aan uw aircosysteem iedere twee jaar te laten uitvoeren. Deze controle vindt bijvoorbeeld plaats bij de onderhoudsbeurt, een aircobeurt of bij een vakantiecheck. Wij controleren onder andere of bijvullen van het koelmiddel nodig is. Een droge airco gaat vroeg of laat kapot. Daarnaast verbruikt u meer brandstof bij een slecht werkende airco.

Aircocheck: na afloop weet u precies hoe goed de airco werkt. We doen een visuele inspectie, controleren de bediening, checken het interieurfilter en voeren een temperatuurmeting uit.

Aircoreiniging: we verwijderen de bacteriën, gisten en schimmels.

Airco onderhoudsbeurt: we reinigen de airco, recyclen het koelmiddel en vullen de airco volledig bij.

Het is belangrijk om uw airco het hele jaar te gebruiken. Dit is goed omdat de airco de vocht uit de lucht onttrekt. Daarnaast is dit ook beter voor de airco zelf. Zo rijdt u elk seizoen comfortabel met een aangenaam en gezond klimaat in uw auto.

Maak daarom een afspraak bij CarProf Auto Kuijer Veenendaal

 

HOUD UW AIRCO IN GOEDE CONDITIE

 

Heeft uw airco een automatische modus? Activeer deze zoveel als mogelijk. Het brandstofverbruik is stukken lager dan bij een handmatige bediening.

Heeft uw auto in de zon gestaan en is het binnen warmer dan buiten? Open eerst even de ramen voordat u de airco aanzet. De auto koelt gedeeltelijk af. Dit werk hoeft de airco niet meer te doen en u bespaart brandstof.

Gebruik uw airco het hele jaar door. Ook bij nat en koud weer. De airco droogt de auto van binnen. Het effect zie je vaak op de autoruiten: de beslagen ruit is binnen no-time schoon.

Tot slot is het goed om uw airco ongeveer een kwartier voor aankomst uit te zetten. Een airco zorgt ervoor dat de verdamper in uw auto koud en daardoor vochtig wordt. Door de airco op tijd uit te zetten droogt de verdamper voordat u uw bestemming bereikt. Daarnaast is de overgang van koude binnenlucht naar warme buitenlucht soms erg groot. Door de airco eerder uit te zetten kunt u alvast wennen aan de temperatuur buiten en is de overgang kleiner.

 

Werkplaatsafspraak plannen?

ONS AANBOD AL
GEZIEN?

Auto Kuijer heeft een breed en gevarieerd aanbod occasions voor u op voorraad. U bent van harte welkom in onze showroom. Wij adviseren u van tevoren contact op te nemen zodat wij u alle aandacht kunnen geven. Neem alvast een kijkje in ons aanbod.

ONS AANBOD
Morgen Internet – Zorgeloos Light website